Woondecoratie ontwikkeling om rekening mee te houden: Egyptische lampen

In steeds meer huishoudens in Nederland nemen wij zogenaamde oosterse lampen waar. Specifiek dan Egyptische lampen, maar ook Marokkaanse lampen zijn erg in trek de laatste jaren. Wat is de reden hiervoor? Sfeer! We zijn op zoek naar een impuls voor de woonkamer, de eetkamer, of welke kamer dan ook maar hebben geen budget voor handen om een verbouwing te laten uitvoeren. In dat geval, biedt de oosterse lamp uitkomst.

In zowel Marokko als Egypte worden lampen nog geheel met de hand gemaakt. Het liefst zou je je hele huis vol plaatsen met louter handwerk. De uitstraling van handwerk woonaccessoires is gewoon niet te vergelijken met massa productie van de IKEA fabriek. Er schuilt liefde in de met zorg gemaakte lampen. Het vakmanschap spat er vanaf!

Tip: https://www.ghalia.nl/moza%C3%AFek-lamp

Er zijn verschillende stijlen oosterse lampen te vinden voor iedere smaak. De Egyptische lampen kennen bijvoorbeeld een typische filigrain stijl met de vele honderden zo niet duizenden gaatjes in de lamp. Turkse lampen hebben vaak een mozaïek patroon. De lampen komen ook in vele vormen, van hanglamp, tot wandlamp en ook staande vloer lampen zijn een optie om te overwegen.

Hoe kom je aan deze lampen? Het allerleukste is natuurlijk zelf afreizen naar genoemde landen, daar de markten af te struinen, te onderhandelen met markt kooplui om vervolgens je aanwinst mee terug naar huis te kunnen nemen. Maar dit is niet voor iedereen weggelegd. In dit geval, kun je een shortcut nemen, om toch aan een prachtige authentieke lamp te kopen. Er zijn namelijk winkels in Nederland die dit soort lampen importeren.

Uitgelicht: https://www.ghalia.nl/berber-tapijten

Naast lampen zijn ook andere oosterse woondecoraties aan een opmars bezig. Denk aan berber tapijten maar ook kelim kleden en Marokkaanse thee serveer bladen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat al deze woonaccessoires gemeen hebben is dat ze voordelig geprijsd zijn, met de hand gemaakt zijn en gegarandeerd sfeer toevoegen waar ze ook maar geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *