Welke kleur verf kopen?

Het kiezen van de juiste verfkleur

Het kiezen van de juiste kleur verf vergt bij velen veel tijd en energie. Je wilt de juiste keus maken, omdat kleuren de sfeer erg beïnvloeden. Maar hoe weet je dat je de juiste verf kleur hebt gekozen. Er worden geregeld fouten gemaakt bij het kiezen van verfkleuren. Dit zijn een aantal fouten die jij niet moet maken:

-De verfkleur komt anders tot uiting in elke andere belichte ruimte.

In de winkel wordt er gebruik gemaakt van TL-balken. De belichting in de winkel is heel anders als die bij jouw thuis. Als je dan thuis bent kan het zo zijn dat je de kleur niet meer terug herkend als in de winkel en dus ook ontevreden wordt over de keus. Het handigst is om dit thuis eerst uit te testen en te kijken hoe deze je bevalt. Alleen een smalle strook kan misleidend werken. Verfsuper.com adviseert je graag.

-De verfkleur ziet erg gedurende de dag anders uit.

Lichtinval gedurende de dag heeft heel veel effect op de uiting van de door jou gekozen verf kleur. Om deze juiste kleur te kiezen moet je zowel overdag als in de avond controleren of je tevreden bent met de wijze waarop de kleur tot uiting komt. Zorgt de gekozen verf kleur zowel overdag als ‘s avonds voor de gewenste sfeer? Dit is een heel belangrijke vraag die elke klusser zichzelf moet stellen.

-Niet omdat jij het verschil niet kan zien, betekent dit dat het niet bestaat.

Er zijn heel veel soorten wit en grijs. Ook al merk je in de winkel geen verschil, onthoudt dan dat deze er zeker is. Om de juiste tint te kiezen is het handig om te bepalen wat voor meubels en vloerkleden je wilt plaatsen. Zo kan je makkelijker beslissen of je voor een koele tint of bijvoorbeeld een matte tint gaat.

-Een te felle kleur kiezen

Veel mensen denken dat ze een felle kleur moeten kiezen om een vrolijke sfeer in huis te hebben. Hierdoor kiezen ze vaak alweer voor een te felle kleur. Dit kan heel storend werken. Een gezellige sfeer kan ook met een zachte tint worden gecreëerd. Bedenk maar dat je na een lange dag werken niet in een fel rode kamer wilt binnenkomen.

– Wit zorgt voor meer dan alleen een fris gevoel.

Als je een klein huis hebt is het handigst om alles wit te verven en statement pieces met kleuren te combineren met de witte muren. Witte verf geeft niet alleen een fris gevoel maar doet kleine ruimtes ook groter ogen. Dit is zeker van belang als jouw huis aan de kleinere kant is.

-Plan eerst, voer daarna uit

Je huis verven kan een leuke DIY-project zijn. Zorg er toch voor dat je een goed plan hebt bedacht alvorens je begint met verven. Eenmaal geverfd betekent niet dat je er niets meer aan kunt veranderen, maar het kan wel voor onnodig tijdsverlies zorgen. Dit is te voorkomen door alle fouten weg te werken uit jouw planning.