Voordelen van raamfolie

We kennen allemaal wel de term raamfolie. Er zitten heel veel voordelen aan raamfolie, misschien wel meer dan je denkt. Ook zijn er veel verschillende plekken waar raamfolie goed van pas kan komen. Wil je weten wat de voordelen van raamfolie zijn? Dat lees je in dit artikel. 

Gemakkelijk en goedkoop

De fijnste voordelen van raamfolie zijn de prijs en dat het heel gemakkelijk aan te brengen is. Voor bijvoorbeeld gordijnen heb je rails nodig en voor vele andere raamdecoraties misschien nog wel meer dan dat. Als het gaat om raamfolie heb je bijna niets nodig, alleen een vochtig doekje is meer dan genoeg. Ook is het opplakken van raamfolie niet heel zwaar werk dus iedereen kan het zonder moeite. Raamfolie is ook vrij goedkoop, een design op een standaard rol is het goedkoopst. Ook als je mooi design op maar zou willen laten maken, is het nog steeds een vrij goedkope manier van raamdecoratie. 

Praktisch en gaat lang mee

Raamfolie is heel praktisch bij het schoonmaken. Doordat raamfolie statisch is, komt het dus niet los tijdens het schoonmaken. Het gedeelte waar de folie zit is het beste schoon te maken, er blijven namelijk nooit strepen achter. Ook gaat raamfolie heel lang mee. Als je er niet aan zit, behalve bij het wassen, dan kan het jarenlang mee gaan. Het blijft er zelfs na 20 jaar nog prima uitzien. Dit geldt alleen als de raamfolie goed aangebracht is.

Waar kan je raamfolie kwijt?

Raamfolie kan bijna wel in elke ruimte gebruikt worden. De meest voorkomende plekken zijn bij de voordeur, het keukenraam en bij bedrijven. Ook kan je de raamfolie helemaal zelf ontwerpen, kies de maat en de vorm. Raamfolie in de badkamer is een slimme keuze, je kan er niet doorheen kijken en het blijft toch lekker licht in de badkamer. Genoeg plekken waar je jouw ontworpen raamfolie op kunt plakken.