Tuin ideeën met een Taxus

Tijdens de zomer brengen we vaak veel tijd door in onze tuin. Op een warme zomerdag is het een heerlijke plek om de dag af te sluiten. Terwijl je lekker aan het relaxen bent, denk je misschien na over dingen die je eventueel in de tuin wilt veranderen. Misschien barst je van de ideeën en hoef je ze alleen nog maar uit te voeren. Heb je deze ideeën nog niet en kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? In deze blog vind je een aantal leuke tuin ideeën met de taxus!

Kenmerken van de Taxus

Voordat we onze Taxus-inspiratie met je delen, staan we even stil bij de kenmerken van deze struik. De struik is te herkennen aan zijn donkergroene naalden, welke een hoge dichtheid hebben. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om door een taxushaag heen te kijken. Je creëert er een mooie zichtdichte haag mee. Inkijk in de tuin is hiermee verleden tijd! Daarnaast is het goed om te weten dat de Taxus is wintergroene plant is. Dat wil zeggen dat de struik gedurende het hele jaar mooi groen blijft. Zo geniet je het hele jaar door van beschutting in de tuin, ook tijdens de wintermaanden.

Verschillende soorten Taxus

Verder is het goed om te weten dat er verschillende soorten Taxus zijn. In grote lijnen onderscheiden we de Baccata, Media Hillii en de Media Hicksii. De verschillende varianten hebben veel overeenkomsten, maar zijn in sommige opzichten ook verschillend. De Media Hillii is bijvoorbeeld een stuk compacter dan de Baccata. De Baccata groeit daarentegen weer een stuk sneller dan de Media Hillii, waardoor deze heel geschikt is om een hoge haag mee te vormen. Nu je op de hoogte bent van de kenmerken van de Taxus is het tijd voor een aantal leuke tuin ideeën met deze struik. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

Vorm er een haag mee

Allereerst kun je er natuurlijk voor kiezen om de Taxus als haag in de tuin te plaatsen. De struik is namelijk ideaal als groene erfafscheiding, zowel voor de voortuin als voor de achtertuin. Zoals hierboven genoemd kun je het beste voor de Baccata kiezen als je een hoge haag wilt. Is jouw tuin niet zo groeit en wil je dat de haag niet zoveel ruimte inneemt? Ga dan voor de Media Hillii. Deze Taxussoort blijft namelijk mooi compact!

Als solitaire plant


Een ander leuk idee is om de Taxus als solitaire plant in de tuin te plaatsen. In combinatie met andere struiken geeft dit een speels effect. Ook leuk: snoei de struik in een leuke vorm. Daar leent de Taxus zich namelijk uitstekend voor. Hierbij kun je denken aan een bolvorm, maar er zijn diverse andere vormen mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een spiraalvorm, blokvorm of ovaalvorm? De mogelijkheden zijn eindeloos! Bron: Tuinenmagazine.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *