Tips voor een maatwerk inloopkast

Het ontwerpen van een maatwerk kast is niet iets wat zo 1, 2, 3, is gebeurd. Het kost geduld en tijd om een inloopkast te ontwerpen die efficiënt is ingedeeld. Er zijn veel elementen waar je rekening mee moet houden en een aantal dingen die niet vergeten mogen worden. Met deze vier tips weten wij zeker dat je een inloopkast creëert waar je nog jaren blij mee bent.

#1: Denk aan de afmeting van kleding

Een belangrijk punt waar je rekening mee moet houden met een maatwerk kast, is toch wel je kleding. De afmeting van je kleding kan toch erg verschillen en veel mensen denken hier niet goed over na. Het zou jammer zijn als je een hele inloopkast laat ontwerpen om er vervolgens achter te komen dat de kleding die je bezit net niet mooi in de gemaakte ruimte past. Denk hierbij aan de lengte van jouw kleding, maar vergeet ook zeker niet de breedte van de kleding op te meten en kom niet voor verrassingen te staan wanneer je de kleding voor het eerst gaat ophangen.

#2: Denk aan de hoeveelheid hang- en legmogelijkheden

Als je bekend bent met de afmeting van de kleding kan je denken aan de volgende stap, namelijk hoeveel kleding wil je ophangen en hoeveel kleding kan opgevouwen worden. Bezet je veel jurken, veel jasjes en blouses, dan is het aannemelijk dat je meer mogelijkheden wil dan wanneer je een groot gedeelte van de inloopkast gaat opvullen met T-shirts en broeken. T-Shirts en broeken kunnen in een dubbele sectie onder elkaar worden geplaatst, terwijl jurken en andere langere items een enkele sectie verlangen.

#3: Vergeet schoenen en accessoires niet

Er komt toch al veel kijken bij de indeling van een maatwerk kast. Vergeet in alle hectiek niet een opbergplaats voor schoenen en accessoires. Denk hierbij voor schoenen aan de diepte van de plank en het hoogteverschil ertussen. Daarnaast is het verstandig om een plekje te reserveren voor uw sieraden, horloges of riemen. Ook tassen kunnen een plekje krijgen in de kast. Nog een kleine tip, een lade voor ondergoed en lingerie is ook luxe waar je nog lang van zult nagenieten.

#4: Maak nuttig gebruik van de ruimte

Nu je een beetje een inzicht hebt van wat er uiteindelijk in de kast moet komen te hangen en liggen kan er nagedacht worden over de daadwerkelijke indeling. Benut hoeken nuttig door hier hoekplanken in te verwerken voor bijvoorbeeld tassen, ook kan er in een hoek, door middel van een halfronde cirkel, een hang sectie komen. Je wist misschien nog niet dat je dit wilde, maar een eiland is een ware toevoeging aan de inloopkast. Hierin kan je de lades voor accessoires kwijt, het ondergoed of je kan hem gebruiken om even snel je handen vrij te maken. Houd hierbij wel rekening met de loopruimte, die moet wel comfortabel blijven.

Al je aan deze vier dingen hebt gedacht dan ben je klaar om je eigen maatwerk kast te ontwerpen. Waar wacht je nog op, dit is toch de droom van elke vrouw? (En misschien stiekem ook wel van elke man)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *