kleine badkamer

Tips voor een kleine badkamer

Een kleine badkamer hoeft niet te betekenen dat er ingeleverd moet worden op gemak en comfort. Er is veel mogelijk met een goede indeling. Sanitair wordt steeds fraaier want er wordt steeds meer aandacht besteed aan het design. Een kleine badkamer kan daarom heel smaakvol zijn. We hebben een aantal tips die jou kunnen helpen om een kleine badkamer goed in te richten.

Badkamer indeling is belangrijk

Denk goed na over de indeling van de badkamer. Dit is de basis en deze moet goed zijn. Denk goed na wat voor jou belangrijk is. Het moet zowel praktisch zijn als comfortabel dus vind hier een balans in.

Begin met het maken van een tekening. Probeer slim om te gaan met lastige hoeken of ramen in de badkamer. Plaats bijvoorbeeld een bad onder een schuin plafond of een radiator onder een raam.

Kleine en zwevende badkamermeubel

Een zwevend badkamermeubel zorgt voor een ruimtelijk effect. Je kan er onderdoor kijken én je kan de vloer eenvoudiger schoonmaken. Zeker niet onbelangrijk. Qua afmetingen kan je alle kanten op. Je hebt badkamermeubels van 80 cm tot wel 160 cm.

Een kleine badkamermeubel wilt niet zeggen dat het ten koste gaat van het design. Je hebt veel keuze  op gebied van stijl en kleur. Een badkamermeubel in het zwart is modern en strak. Dit kan je combineren met vrijwel alles.

Zorg voor veel licht

Goed licht kan de ruimte zoveel groter doen laten lijken. Dit kan ‘natuurlijk licht’ zijn maar ook verlichting in de badkamer. Led strips onder een zwevende meubel of langs muren vergroten het lengtegevoel van de badkamer. Daarnaast zorgt verlichting ook voor sfeer in de badkamer. Verlichting welke je kan dimmen is ideaal. In de ochtend heb je functioneel licht nodig en wanneer je heerlijk tot rust wil komen dim je de verlichting.

Plaats een schuifdeur

Een schuifdeur kan je plaatsen als douchedeur maar ook al deur voor de badkamer. Wanneer de badkamer eigenlijk te klein is voor een draaideur dan is een schuifdeur een goede oplossing. Dit is niet alleen heel praktisch maar heeft enorm veel stijl. Je kan kiezen voor een schuifdeur van hout maar ook één van staal. Staal zorgt voor een industriële look wat perfect past in een moderne badkamer.

Badkamer met inloopdouche

Een inloopdouche is perfect. Met een glazen douchewand als afscheiding lijkt het alsof je geen ruimte inlevert. Wil je niet dat de badkamer nat wordt dan kan je de inloopdouche afsluiten met een schuifdeur zoals ik aangaf in de vorige alinea.

Dit zijn enkele tips bij het inrichten van een kleine badkamer. Heel veel succes!