Schakel meubels uit in de carport

Om je auto goed te kunnen beschermen tegen wind, regen, hagel en andere weersinvloeden, is het plaatsen van een carport een goed idee. Daarnaast zal je auto ook een stuk schoner blijven en zal de kwaliteit van de lak een stuk hoger blijven. Een carport heeft daarom vele voordelen voor je auto en is een praktisch én mooie toevoeging aan je wonen. Daarnaast kan de carport ook zeker een multifunctioneel doeleinde hebben. Hieronder vertellen we je meer over de connectie met licht, elektriciteit en de detectie bij je carport. Benieuwd geworden? Lees dan vooral verder.

Het plaatsen van je carport
Een carport is er in veel verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een model waarbij veel gebruik wordt gemaakt van hout, of juist aluminium sterk naar voren komt. Ook kan het formaat en de plaatsing van de carport sterk verschillen. Kies je voor een overkapping die vast zit aan de woning of heb je liever een losstaand model? Wil je een glazen dak, of gebruik je hout met spotjes? En wat dacht je van het plaatsen van zonnepanelen op je carport? Er zijn een hoop vragen die erbij komen kijken, waardoor het verstandig is om goed voor ogen te hebben wat je eisen en wensen zijn.

Als je duidelijk hebt wat voor soort carport je wilt plaatsen, zul je moeten nagaan of je een vergunning nodig hebt. Dit hangt onder andere af van de plaats, het formaat en de regels van je gemeente. Zorg daarom dat dit van te voren goed is uitgezocht.

Een veiligere entree met licht en detectie
Een carport kopen is niet alleen een toegevoegde waarde voor de bescherming van je auto, maar ook van je woning in zijn geheel. Door bijvoorbeeld een lampen te plaatsen in je carport, kun je een stuk veiligere en chiquere entree van je woning creëren. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een schemer- of tijdschakelaar. Hierdoor zullen de lampen aanspringen wanneer het donker wordt.

Een bewegingssensor is een andere mogelijkheid in de carport. Dit is ideaal voor inbraakpreventie en daarnaast kan er energie bespaard worden door de lampen niet altijd aan te hebben staan.