Radiator kopen: welke past bij jouw woonstijl?

Radiatoren heb je nou eenmaal nodig om het huis lekker warm en leefbaar te maken. Een radiator kopen voor in de winter is geen overbodige luxe. Veel mensen weten het niet, maar er zijn verschillende radiatoren mogelijk. Je kan er dus voor kiezen een nieuwe radiator te kopen die beter past bij jouw woonstijl past. Benieuwd welke radiator in jouw huis moet komen?

Landelijke woonstijl

Een landelijke woonstijl wordt vaak als oubollig of gedateerd beschouwd, maar dit is zeker niet waar. In een landelijke woonstijl staan natuurlijke elementen centraal. Er is geen plek voor strakke lijnen, alles straalt speelse vriendelijkheid uit. Als je een landelijk interieur hebt krijg je een warm sfeervol gevoel als je de kamer inkijkt. Om deze kamer warm te houden past een klassieke radiator perfect erbij. Geen speciale vormen, gewoon de ‘standaard’ paneelradiator. Wanneer je ervoor kiest om dit soort radiator te kopen dan vormt de radiator een geheel met de inrichting.

Moderne woonstijl

Bij deze woonstijl staan de strakke lijnen juist centraal. Wit is de basiskleur en alles is strak vormgegeven. Er wordt hier vooral gewerkt met grijstinten en alles wordt zo minimalistisch mogelijk gehouden. Mensen die een moderne woonstijl hebben willen graag technische gadgets en echte eyecatchers. Wat men vaak vergeet is dat de radiator ook kan dienen als eyecatcher. De standaard horizontale radiator kennen we allemaal, maar denk eens aan een verticale radiator voor in je moderne woning. Deze zijn vaak vlak, recht en strak afgewerkt en passen daarom perfect tussen de andere strakke lijnen.

Leven in een spa

Mensen verbouwen massaal hun badkamer. Waar begin 2000 de focus lag op een grote woonkamer is deze focus verplaatst naar het comfort van het hebben van een luxe en uitgebreide badkamer. Een badkamer van alle comfort voorzien heeft natuurlijk ook een radiator die de handdoeken warm houdt. Daarnaast zorgt deze radiator ook voor een warme badkamer zodat je niet met kippenvel staat na een hete douche.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een radiator?

Wanneer je besluit een nieuwe radiator te kopen zijn er een aantal factoren die meespelen in de keuze welke radiator geschikt is voor de ruimte. Het is belangrijk om te bedenken waar de radiator komt te hangen. Is dit naast een raam of in het midden van de kamer? Bereken ook hoeveel watt je nodig hebt om de desbetreffende ruimte warm te houden. Met deze dingen in kaart gebracht weet je welke radiator het beste in jouw woning past, het enige wat je nog hoeft te doen is kiezen welke het beste bij jouw woonstijl past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *