Op zoek naar een nieuwe deur

Ben je aan het bouwen of verbouwen? Dan is een goede, mooie deur zeer belangrijk natuurlijk, zeker ook in je slaapkamer. Je kan kiezen voor een klassieke deur die je opendraait, maar anderzijds kan je ook kiezen voor een schuifdeur in je slaapkamer. Wat zijn nu zoal de voordelen en nadelen van een schuifdeur in je slaapkamer? Lees hieronder daarover meer. 

Voordelen om te kiezen voor een schuifdeur in je slaapkamer 

  • Het is een zeer handig systeem voor mensen in een rolstoel. Zij kunnen de deur op deze manier ook makkelijker openen. Zij hoeven op deze manier niet meer te sukkelen.
  • Op deze manier hoef je geen rekening te houden met de draairichting van de deur. Dit is handig, omdat je op deze manier naast de deuropening aan elke kant zaken kan plaatsen. Op deze manier kan je dan ook heel wat plaats winnen eigenlijk.
  • Een schuifdeur wordt vaak geassocieerd met iets ouds en ouderwets. Maar een schuifdeur hoeft niet noodzakelijk iets van vroeger te zijn. Tegenwoordig vind je ook veel schuifdeuren die echt modern zijn en er goed uitzien, bijvoorbeeld glazen schuifdeuren.

Enkele nadelen om te kiezen voor een schuifdeur in je slaapkamer 

  • Soms kan je je muren/schuifdeuren wel eens willen herschilderen na een bepaalde tijd. Wanneer je een schuifdeur hebt, kan deze ingebouwd zijn tussen 2 muren. Dit kan het moeilijk maken om opnieuw te gaan schilderen, omdat je deze moeilijk kan wegnemen. 
  • Wanneer je iets in je handen hebt, dan kan je een schuifdeur moeilijk openen. Hierbij zal je ofwel hetgeen in je handen moeten wegzetten of hulp inroepen. Dit is niet altijd zo handig natuurlijk. Dit hoeft niet altijd bij een gewone deur. Dan kan je je wel behelpen met je ellebogen.
  • Een schuifdeur zou meer geluid doorlaten dan een gewone deur.

Interesse in een schuifdeur in je slaapkamer? 
Ben je zelf overtuigd en wil je graag een schuifdeur (laten) plaatsen in je slaapkamer? Of misschien wil je wel eerst nog wat meer praktische informatie krijgen hierover? Neem dan zeker contact op met enkele aanbieders hiervan. Zo kan je je vragen stellen die je nog zou hebben en kan je ook de service en prijzen met elkaar vergelijken. Op deze manier kan je dan ook vermijden dat je te veel zou betalen hiervoor.

Bron: atmyhome.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *