Metaal en duurzaamheid

Pandeigenaren in de omgeving Nijmegen gebruiken steeds vaker zetwerk op maat voor hun gevel of daktoepassingen als duurzame oplossing. Met alle mogelijke van aluminium, lood, koper en zink blijft de vraag naar metaalbewerking Nijmegen stijgen. Uw dakgerelateerde toepassingen zijn te realiseren met behulp van machines en vakspecialisten ter beschikking. Het is mogelijk om de materialen te laten coaten, zagen, kralen, lassen en zetten. Als u nauwkeurige precisie en vloeiend in elkaar overlopende materialen zoekt, dan is zetwerk het meest voor de hand liggend. Vergeet niet dat duurzaamheid een van de populairste oplossing is en met zetwerk op maat krijgt u een duurzaam dak. Bent u al op de hoogte over de eigenschappen van bijvoorbeeld zink en de voordelen van zetwerk op maat?


Zink en zetwerk?

De vraag naar zink blijft stijgen en kent in vergelijking met andere metalen een stuk meer mogelijkheden. Zink is 100% recyclebaar, dus een meer duurzame optie is er niet. Zetwerk kent alleen maar vaktechnisch precisiewerk en heeft de term “zetten” gekregen doordat zetbankmachines, kantbanken en bankschroeven scherpe en/of ronde vormen buigen in het materiaal. Zodoende zijn de materialen vloeiend in elkaar te zetten als puzzelstukken voor de daktoepassingen aan uw pand of woning. De technieken zijn met de tijd steeds verder gaan ontwikkelen. Zetwerk kent alleen maar voordelen en het neemt een stuk minder tijd in beslag dan een lasproces. Laat de afwerkingen met zetwerk er dan ook een stuk professioneler uitzien. De afwerkingen worden altijd tot in de details doorgevoerd en reparaties zijn met zink geen enkel probleem.


Eigenschappen van zink op maat

Door de jaren heen is het toch wel een van de meest gekozen materialen voor uw daktoepassingen. Te realiseren bij daktrimmen, dakranden, afdekkappen, dakgoten, waterslagen en afvoeren staan metaalbewerkingsbedrijven in Nijmegen altijd paraat om u van dienst te zijn. Onder metaal Nijmegen is zink zelfs na 50 jaar niet te weerhouden van zijn eigenschappen. Het meest gekozen materiaal verouderd niet en wordt ook niet broos. Dit kan niet over veel materialen gezegd worden. En met de kleuren coatings zijn een scala aan diverse kleuren door te voeren voor bijvoorbeeld uw bedrijfspand. Laat zink de oplossing zijn met een karakteristieke uitstraling van uw nieuwe dak.


Metaal specialisten tot uw service

In Nijmegen en omstreken zijn genoeg metaalbewerkingsbedrijven tot u beschikking. Of u nou dakranden zoekt of gevelbekleding. De vakspecialisten weten u alles te vertellen. Loop dus gerust eens binnen voor advies of informatie over materialen, daktoepassingen en de mogelijkheden. Na de zetwerk bewerkingen kunt u de producten afhalen of laten bezorgen. En bij levering wordt er zelfs een monteur ingezet om uw dak te installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *