Jouw ideale hoofdkussen

Bij een goede nachtrust speelt de keuze voor het juiste hoofdkussen een grote rol. Voor iedere slaper is er een geschikt hoofdkussen te vinden. Zo is een stevig hoofdkussen ideaal voor zijslapers, terwijl een buikslaper juist behoefte heeft aan een dun en zacht kussen. Wanneer je op je rug slaapt is een stevig hoofdkussen de beste keuze. Voor de beste nachtkust kun je beter niet besparen op de aanschaf van een hoofdkussen.

Aan keuze geen gebrek bij de aanschaf van je nieuwe hoofdkussen. Om de juiste keuze maken, moet je goed weten welk type kussen bij jou past. Zoals je al hebt gelezen is je slaaphouding een belangrijke factor. Maar ook de vulling van het hoofdkussen speelt mee in je beslissing.

Een latex hoofdkussen is een stevig en comfortabel hoofdkussen. De latexvulling zorgt ervoor dat het kussen zich naar je hoofd vormt, waardoor je de juiste slaaphouding krijgt. Je hoofd komt namelijk in een rechte lijn met je ruggengraat te liggen, zodat je opstaat zonder rugpijn. Bovendien is een latex hoofdkussen antiallergisch.

Synthetische kussens hebben als groot voordeel dat ze warmte en vocht uitstekend afvoeren. De holle vezels zorgen ervoor dat je in de zomer een heerlijk koel hoofdkussen hebt en in de winter een comfortabel warm kussen. Ook deze kussens zijn antiallergisch.

Donzen kussens zijn heerlijk zacht. Je kunt ze goed opschudden, waardoor ze helemaal naar wens te vormen zijn. Bovendien ventileren donzen hoofdkussens uitstekend, waardoor van een koele en droge nachtrust geniet. Met de juiste tijk hebben stofmijt en bacteriƫn geen kans.

Een verkeerd hoofdkussen leidt tot een mindere nachtrust, met alle gevolgen van dien. Gemiddeld liggen we 2500 uur per jaar op een hoofdkussen. Meer dan 100 dagen per jaar dus! Heb je niet direct het juiste kussen gevonden? Probeer dan een nieuw hoofdkussen, net zo lang tot je jouw ideale kussen hebt gevonden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *