Je kantoorinrichting: hoe richt je een klein kantoor in?

Niet elk bedrijf is gezegd met een groot kantoor, soms moet je het doen met een minimaal aantal vierkante meter, maar met een leuke kantoorinrichting kan je het groter en gezelliger maken. Natuurlijk heeft iedereen zo zijn verschillende redenen waarom je het als bedrijf moet doen met een kleine ruimte. Het kan zijn dat je een starter bent, en nog geen groot kantoor nodig hebt, of kan veroorloven. Soms is er op de gewenste locatie gewoonweg niets groters te krijgen. In Amsterdam zijn de kantoorruimtes schaars en de prijs per vierkante meter duur, hier moet je vaak roeien met de riemen die je krijgt. Wat de reden ook is, je hebt eindelijk je eigen ruimte weten te bemachtigen, nu de kantoorinrichting nog. Hieronder lees je hoe je een kleine ruimte het beste kan benutten.

Daglicht

Daglicht is enorm belangrijk. Daglicht zorgt niet alleen voor een lichte ruimte (die veel groter oogt dan een donkere kamer), daglicht draagt ook bij aan het concentratievermogen. Wanneer je daglicht hebt in je kantoor, al is het maar via een (klein) raam, zorg er dan voor dat alle mogelijke stralen hiervan het kantoor kunnen binnendringen. Hang of zet dus geen dingen voor het raam. Maar een aantal uren per dag kunnen we genieten van daglicht en zeker in de winter kunnen de dagen kort zijn. Vergeet daarom goede verlichting niet. Kies hier niet voor sfeervolle kleuren maar heldere verlichting die daglicht kan nabootsen. Ook is het handig om lampen aan te schaffen die opgehangen kunnen worden, de scheelt ruimte op de vloer.

Ga voor een licht kleurenpalet

Daglicht kan een ruimte optisch groter laten lijken, maar ook kleur heeft hier zeker mee te maken. Voor een optische grotere uitstraling is wit en andere lichte kleuren het beste palet om je tot te beperken als het om de kantoorinrichting gaat. Alleen maar wittinten kan nogal saai klinken, dit kan je erg makkelijk tegengaan door te kiezen voor groen. Maar dan wel groen in vorm van een plant. Dit staat fris, geeft het kantoor wat kleur en draagt ook nog eens bij aan de luchtkwaliteit.

De juiste meubelen

Bij een kleine ruimte neig je snel naar klein meubilair, toch is voor een groter meubelstuk een slimmere keuze. Het is aan te raden om te kiezen voor een groot bureau, het liefst in een lichte kleur (zie vorige punt). Mocht je denken dat het kantoor daardoor te vol staan, wees niet bang. Het moet natuurlijk wel passen, maar een groot bureau straalt meer rust uit dat meerdere kleinere bureaus. Pas bij de kantoorinrichting op dat je niet te veel accessoires toevoegt. Hoe voller een kantoor staat, hoe kleiner het oogt. Berg spullen strategisch op door verticaal te werk te gaan. Een verticale kast komt gunstiger uit dan een brede horizontale kast.

Zoals je leest zijn er genoeg manieren om door middel van de juiste kantoorinrichting in een klein kantoor grootste dingen te kunnen doen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *