Hoe je gemakkelijk en snel je huis een make-over kan geven

Soms ben je er gewoon zo aan toe. Je huis anders inrichten. Over het algemeen kost dit vaak veel tijd en ook geld. Vaak beslissen mensen om hun hele interieur aan te passen, ze gaan dan een aanhangwagen huren en sjouwen de hele dag met spullen. Dit hoeft allemaal niet per se. Je kan je huis al heel gemakkelijk een frisse look geven door slechts een paar kleine dingetjes te veranderen die helemaal niet zoveel tijd in beslag nemen.

It’s in the details
Met slechts een paar kleine veranderingen kun jij je huis omtoveren tot een nieuw fris stekje. Je bespaart jezelf heel veel tijd door het grote interieur onveranderd te laten. Kijk naar de kleine details in je huis. Wat is makkelijk en goedkoop om te veranderen? Zie deze kleine details niet over het hoofd, want slechts een paar nieuwe kussentjes op je bank kunnen al heel veel doen!

List it
Na goed je huis doorgespeurd te hebben, is het natuurlijk wel handig om bij te houden welke kleine details jij zou willen aanpassen. Indien je ook al een goed idee hebt wat daarvoor in de plaats moet komen, kun je dat er zeker bij schrijven! Zo houd je lekker overzicht en kun je ieder moment van de dag met je lijstje op pad gaan. Mocht het deze week niet uitkomen? Geen probleem! Het kan over 2 weken ook nog wel, want door je lijstje vergeet je niets!

Inspiration is key
Heb je nou werkelijk nog geen idee wat voor nieuwe details je in je huis wil halen? Geen paniek! Een paar scrolletjes op Pinterest en wat catalogussen afspeuren doet al wonderen. Voor de echte crea-bea’s onder ons kun je ook een moodboard maken, waarin je de kleurtinten en details overzichtelijk kunt verwerken. Dit kost echter wel weer meer tijd.


Om je een meer gericht idee te geven welke details jouw interieur gemakkelijk opnieuw kunnen laten stralen, wordt een klein overzichtje gegeven:
– Planten, een simpele bloempot of hanger met een fleurige bloem erin kan al wonderen doen. Het voegt meer kleur toe aan je interieur, het ruikt lekker en ziet er lekker fris en gezellig uit.
– Kaarsen, het is zo simpel maar het kan je tafel al een stuk minder kaal laten ogen. Bovendien zijn er zoveel diverse kleuren, waardoor je huis lekker opgefleurd wordt.
– Kussentjes en kleedjes, het maakt je bank vaak nog comfortabelere dan hij al is en het geeft je interieur een andere look.

Je kan natuurlijk het interieur ook een persoonlijke touch geven door meer foto’s neer te zetten. Dit kan op de meest creatieve manieren. Een leuke foto laten printen op een kussen is bijvoorbeeld ook heel erg leuk!

Alles in een keer
Het kan natuurlijk voorkomen dat je klein begint, maar uiteindelijk veel meer spullen haalt dan nodig is. Ook hier geen paniek. Je kan altijd een aanhanger huren voor een dagje om er zeker van te zijn dat al je spullen sowieso mee kunnen. Een andere optie is om een grotere auto te lenen van een vriend(in) of familielid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *