verhuislift

Het veilig vervoeren van grote meubels: Tips & tricks van een professional

Als je gaat verhuizen of om een andere reden grote meubels van locatie A naar locatie B moet verplaatsen, kan dit soms moeizaam verlopen. We horen vaak dat het niet in de auto past of dat de spullen tijdens het transport kapot gaan. Om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen geeft verhuislifthuren24.nl je in dit artikel enkele tips die je zeker weten gaan helpen. Dit is hét bedrijf die je moet inschakelen als je een verhuislift wilt huren in Den Haag.

Meer mensen, minder haast en minder beschadigingen

We beginnen met het meest voorkomende probleem. Spullen die kapot gaan tijdens het transport. Het gebeurt soms zelfs al als je de deur nog niet uit bent, je loopt met zware tafel de hoek om en stoot tegen de muur aan. Het gevolg: een lelijke plek op de hoek van je mooie tafelblad. Dit soort ongelukjes zitten in een klein hoekje. Het komt vaak omdat ‘nog even snel’ de laatste spullen wilt pakken. Neem daarom de tijd en haast je niet. Het helpt ook om de spullen met meerdere mensen te tillen. Een ‘spotter’ kan tijdens het verplaatsen controleren of het past, zodat jullie niet vastlopen. 

Het meten van de spullen

Het is verstandig om vooraf de meubels die je wilt verplaatsen goed op te meten. Neem daarbij een ruime marge aan, want als het item toch iets groter blijkt te zijn zorgt dat niet direct voor problemen. Bovendien moet er ook nog ruimte zijn om het item vast te houden. Door de spullen op te meten kun je inschatten of alles via de trap vervoerd kan worden of bijvoorbeeld door het raam. Je kunt dan beter een verhuislift huren om de spullen zonder al te veel moeite naar boven of beneden te verplaatsen. Maar ook voor het verdere transport kun je een betere inschatting maken als je het formaat weet. Wellicht heb je een bestelbus of vrachtwagen nodig om de spullen te kunnen vervoeren.

Bescherming tijdens het transport

Tijdens het transport kunnen de meubels en andere items gaan bewegen. Wanneer je plotseling hard moet remmen of iets te hard door de bocht gaat, kunnen de spullen gaan schuiven. Wanneer ze niet goed beschermd zijn kunnen daardoor beschadigingen optreden. Het is daarom belangrijk om de spullen goed te beschermen. Op de bodem kun je een deken leggen zodat krassen worden voorkomen. De overige onderdelen kun je met speciale verhuisdoeken of lakens beschermen. Door alles compact in te delen en lege stukken op te vullen met bijvoorbeeld een doos of kussen, voorkom je dat alles toch gaat bewegen.

Tot slot hebben we nog enkele tips die je kunnen helpen bij het verhuizen van de spullen:

  • Zorg ervoor dat het huis opgeruimd is zodat jullie nergens tegenaan kunnen stoten of ergens over kunnen struikelen. Zet verhuisdozen en andere spullen daarom netjes neer en niet overal in en rond het huis.
  • Ga je verhuizen? Gebruik dan een verhuischecklist
  • Denk bij het tillen van zware spullen aan je rug. Buk vanuit je knieën en niet vanuit je rug.