Het tuinieren voor een leek, handige moestuin tips

Moestuin aanleggen, het begin

Een moestuin aanleggen is voor mensen vaak een lastige kwestie. Hopelijk helpen deze moestuin tips je als lezer. Het belangrijkste van alles is om een mooie plek in je tuin te zoeken waar je groente, bloemen en planten gaat neerzetten. Als je dit besloten hebt moet goed naar het bodemtype en de zon kijken. Sommige planten hebben veel licht nodig om te groeien. Andere planten hebben minder licht nodig, maar juist veel water. De grond waarop je jouw tuintje plaatst heeft ook invloed op de groei. Het groeien van planten op een veenbodem is anders als planten groeien op een zandbodem. Dus zoek de planten uit die het meest geschikt zijn voor je bodemtype. Wil je de grond nog vruchtbaarder maken kan je bemesting gebruiken of je bodem voeden met tuinaarde. Om grond een beetje klaar te maken en voorzien van extra voedingsstoffen kan je ook hydrokorrels toevoegen aan de grond. Dit bevordert de groei van je gewassen. Heb je dit een beetje in acht genomen kan je doorgaan naar de volgende stap van het tuinieren.

Het kostenplaatje van het aanleggen van een prachtige moestuin

Het aanleggen van een moestuin kost de nodige investeringen. Zo heb je tuingereedschap nodig. Ook is het handig om handschoenen aan te schaffen waarmee je handen beschermd tijdens het onkruid verwijderen. Het prikken van een brandnetel is immers niet fijn. Je kan de uitgave van een moestuin zo hoog en laag mogelijk houden als je zelf wilt. De hoogste kostenpost van een tuin is de grond, mest en duurdere planten. Een voorbeeld hiervan is de olijfboom of de Yucca.De Yucca is een palmboom die afkomstig is uit Frankrijk. Om de kosten niet te hoog laten oplopen kun je het beste een tuinplan maken waarin je voor jezelf bedenkt wat voor groente en planten je in tuin wil. Een goed georganiseerd plan zorgt ervoor dat de kosten niet de pan uit reizen.

 Eindelijk beginnen aan je tuintje

Heb je tuinplan op orde dan is het tijd om je planten, groente of fruit te verbouwen. Houd er rekening mee dat elk gewas zijn eigen groeitijd heeft. Ook is het handig om uit te zoeken hoe je de gewassen verbouwt. Bij aardappels pas je het drieslagstelsel toe. Heb je op een stuk een jaar aardappels staan, schuif ze door naar het volgende stuk. Aardappels trekken veel voedingstoffen uit de bodem.