bankstel bekleden

Het opnieuw bekleden van je bankstel: stappenplan

Je bankstel heeft zijn mooiste tijd gehad en het wordt tijd voor wat nieuws. Een volledig nieuw meubel aanschaffen hoeft hierbij niet altijd de beste keuze te zijn. Je kan er ook voor kiezen om je bank opnieuw te laten bekleden. Je bank krijgt dan een nieuwe uitstraling, zonder dat het je teveel geld hoeft te kosten. Bovendien is de bank dan volledig naar eigen smaak gerestaureerd. Hoe je het beste te werk kan gaan? We geven hieronder een kort overzicht.

Wat is er stuk?
Voordat je besluit om je bank opnieuw te laten bekleden, is het verstandig om te kijken of de bank zelf nergens kapot is. De stof of het leer dat zich om de bank bevindt mag scheuren en dergelijke bevatten, maar als de kern van de bank maar goed is. Het zou natuurlijk zonde zijn als je het meubel opnieuw laat bekleden en er een paar weken later een poot afbreekt. Als de bank zelf nog stevig is, dan is opnieuw laten bekleden zeker een optie.

Wat voor boost wil jij je interieur geven
De volgende stap die dan gezet dient te worden, is het goed observeren van je eigen interieur. Nu je de bank toch een andere look gaat geven, wat voor soort look zou dat dan moeten zijn? Zijn er andere dingen in het interieur die je zou willen veranderen, zoals bijvoorbeeld andere kussens. Door een groot centraal meubel in je woonkamer een andere stijl te geven, kan je gehele interieur anders ogen. Dit is iets waar je je bewust van moet zijn.

Op naar restauratie
Het moment is dan daar. Je weet ongeveer wat je met je bank wilt, nu moet je het alleen nog aan een restauratiebedrijf vertellen. Sommige restauratie bedrijven bieden aan om de bank persoonlijk op te halen, maar dit kun je natuurlijk ook zelf doen. Via goedkoop auto huren heb je snel en eenvoudig een grotere auto of bus waar je bank makkelijk in past. Je hoeft dan alleen nog een paar sterke handen te regelen die jou helpen om de bank in het vervoersmiddel te plaatsen. Eenmaal bij het bedrijf kunnen zij jouw bank nog eens extra na checken en kun je jouw idee voordragen. Zij zullen je dan voorbeeldstoffen laten zien en op basis hiervan kun jij je keuze maken.

Van restauratie naar huis
Wanneer de bank getransformeerd is tot je nieuwe lieveling, kun je deze met een auto huren natuurlijk weer zelf ophalen. Toch bieden veel restauratie bedrijven ook een bezorgdienst aan die je wellicht prettiger vindt. Zij zullen de bank dan ook in je woonkamer plaatsen en je kunt meteen lekker genieten van je gloednieuw ogende bank.

Vergelijk de restauratiebedrijven altijd goed met elkaar. Ze kunnen nogal verschillen in prijs en kwaliteit en daarnaast ook in de services die zij aanbieden. Lees je daarom goed in, zodat je lang en gelukkig van je ‘nieuwe’ bank kan genieten.