inboedelverzekering nodig

Een inboedelverzekering, is het nodig?

Besparen op dingen is altijd fijn. Dan heb je weer meer geld over voor leuke dingen! Wat veel mensen niet weten is dat je op verzekeringen ook best kunt besparen. Je hoeft je echt niet overal voor te verzekeren. Bovendien is af en toe overstappen op een andere verzekeraar geen slecht idee. De pakketten die verzekeraars aanbieden kunnen ieder jaar wisselen en soms kan het bij een andere verzekeraar ineens een stuk voordeliger zijn. Over het algemeen hoef je je eigenlijk niet te verzekeren voor dingen die je zelf ook kunt betalen. Deze vraag kan ook gesteld worden voor de inboedelverzekering, is deze wel echt nodig? We zullen de voor- en nadelen eens uiteenzetten.

Een inboedelverzekering?

Het kan zo zijn dat je überhaupt nog nooit van een inboedelverzekering hebt gehoord. Mensen verzekeren zich als het ware voor diefstal of schade van hun spullen. Mocht je huis bijvoorbeeld afbranden, dan kun je je inboedel vergoed krijgen. In zo’n soort situatie kiezen mensen vaak ook voor een opstalverzekering, zodat de dergelijke schade aan het huis zelf ook vergoed wordt. Dit klinkt misschien in eerste instantie allemaal een beetje onzinnig, maar als je eens goed de waarde inschat van al je spullen kan het nog best handig zijn. Alleen een nieuwe Iphone kost tegenwoordig al een behoorlijk bedrag en het is natuurlijk super fijn als je zoiets verzekerd hebt.

Dergelijke kosten

De kosten van de premie van een inboedelverzekering kunnen erg verschillen per verzekeraar. De premie wordt onder andere bepaald aan de hand van je inkomen en het formaat van je huis. Meestal is de premie van een inboedel niet heel hoog per maand. We praten hier over slechts enkele euro’s. Daarbij zit ook altijd een eigen risico.

Wat zijn de voordelen?

De prijs die je betaalt is natuurlijk niet erg veel. Wanneer er iets mocht gebeuren met je inboedel, heb je het bedrag vaak makkelijk uit. Dit geeft je natuurlijk al een zekere gemoedsrust. De premie die je betaald staat dus niet in verhouding met de bedragen die je uitbetaald kunt krijgen. Je moet dan nog wel gewoon goed verzekerd zijn.

Wat zijn de nadelen?

Een nadeel is toch wel dat je premie betaald voor iets waar je misschien wel nooit gebruik van gaat maken. Het is dan nog niet zo’n groot maandelijks bedrag, maar zelfs zo’n bedragje kan soms al drukkend zijn. Daarnaast is verzekerd zijn niet meteen een garantie voor een uitkering. Je weet nooit zeker of de verzekeraar gaat uitkeren en het kan dus ook erg tegenvallen wat dat betreft. Bovendien moet je altijd goed opletten wat je verzekerd. Hele kostbare spullen, zoals dure kunst zijn niet verzekerd bij een inboedelverzekering. Hier is weer een extra kostbaarhedenverzekering voor nodig.