Drie dingen waar je vrolijk van wordt als het in de postkast ligt

In deze digitale wereld denken we vaak dat we geen postkast meer nodig hebben. Alles wordt tegenwoordig digitaal verstuurd en als bedrijven dit niet doen dan vinden we daar wat van. Post van bedrijven is papierverspilling en stiekem zijn we allemaal doodsbenauwd voor de blauwe enveloppe. We krijgen reclame, folders en brieven van bedrijven die we liever niet ontvangen. Allemaal dingen die we overbodig vinden en daardoor vinden we een postkast vaak ook maar overbodig. Die gedachte gaan we veranderen want voor deze drie dingen wil jij vandaag nog een nieuwe postkast.

Kaartjes

We vergeten nog wel eens dat deze mogelijkheid bestaat, een appje is immers zo verstuurd. We zijn allemaal zo druk en als iemand jarig is sturen we diegene even snel een appje of bellen we even kort met ze. Toch wordt het sturen van een kaartje ons makkelijk gemaakt. Er zijn inmiddels verschillende services die ons tegemoet komen door online een kaartje te kiezen of die ons een code geven die goed is voor de kosten van een postzegel. En zeg nou eerlijk, een kaartje krijgen in de postkast daar word ook jij vrolijk van.

Pakketjes

Wederom een ding dat de digitale wereld voor ons heeft mogelijk gemaakt. We zijn allemaal druk en hebben vaak geen zin of tijd om naar de winkel te gaan om dingen te kopen. Gelukkig vinden we tegenwoordig alles online, van producten voor verzorging tot kleding, alles kan je online bestellen. Je kan ervoor kiezen om deze bestelde producten om te halen bij een afhaalpunt maar voelt het niet als een cadeautje krijgen als je het pakketje bij thuiskomt uit de postkast kan halen?

Leesvoer

Nog een dingetje dat tegenwoordig digitaal ook mogelijk is. Met e-readers, online nieuwspagina’s en magazines is het overbodig om alles op papier te drukken, maar toch kijken veel mensen nog steeds uit naar een stuk leesvoer in zijn of haar handen. Stiekem vinden we het heerlijk om ’s ochtends een papieren krant te kunnen lezen of om uit te kijken naar het rustmomentje met ons favoriete tijdschrift na een lange dag achter een laptop gewerkt te hebben.

We waren het dus misschien even vergeten maar er zijn nog genoeg dingen waarvoor we allemaal maar al te graag de postkast willen behouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *