DIY met steigerhout planken: van beginner tot expert

Steigerhout planken, je ziet ze tegenwoordig in elke woonwinkel, elk tijdschrift en dus ook in elk interieur. Als je rondkijkt kan je er niet meer onderuit, de steigerplank past in elk interieur thuis. De steigerhouten meubels kunnen variƫren van strak en modern afgewerkt tot de robuuste bijna onbewerkte planken voor in een industrieel interieur. Deze nieuwkomer is intens populair en wij begrijpen wel waarom! Heb je nog geen steigerhout in je interieur dan geven wij hieronder opties om zelf aan de slag te gaan. Van beginner tot expert, met deze mogelijkheden kan ook jij met steigerhout aan de slag.

Level: Beginner

Goed, je bent overtuigd en wil graag steigerhout in je interieur verwerken, alleen je bent niet zo handig en ziet het niet zitten om met de boormachine, zaag en andere bouwspullen in de weer te gaan. Wees niet getreurd want ook dan kan je meedoen met de trend. Er zijn genoeg kant en klare meubelen te verkrijgen met steigerhout. Tegenwoordig vind je in elke meubelzaak wel een tafel van steigerhout. Plan een vrije middag op de woonboulevard en je zult met een mooie tafel terugkeren.

Level: Starter

Naar de winkel gaan en iets aanschaffen is jou net iets te simpel. Je staat wel open om eens zelf de handen uit de mouwen te steken, maar veel bouw ervaring heb je niet en je zou jezelf niet bepaald omschrijven als handig. Dan hebben we voor jou de volgende stap: accessoires van steigerhout planken. Denk hierbij aan een dienblad, plantenbakjes, wandbord of fotolijstje. Laat de creativiteit de vrije loop.

Level: Gemiddeld

De zaag en boormachine zijn voor jou geen vreemde meer en je durft jezelf gerust een klusser te noemen. Zelf een kast maken van steigerhout planken is precies iets voor jou. Met gemak boor je de ombouw in elkaar en zaag je alle planken in de juiste lengte. Met een steigerhouten kast in de woonkamer voeg je een ware eyecatcher toe aan het interieur. En als visite dan aan je vraagt waar je die kast vandaag hebt zeg je trots: die heb ik zelf gemaakt!

Level: Expert

Jij bent een echte doe-het-zelver. Als je een tijdje niks hebt gedaan begint het te kriebelen. Het perfecte moment om te denken aan een groot bouwproject; een buitenlounge. Compleet met bank, bankleuning en tafeltje. Ga in de weer met verschillende soorten hout en maak de buitenlounge van de dromen.

Zoals je leest is er voor iedere klusser een mogelijkheid om creatief te zijn met steigerhout planken. Weet jij al wat jouw nieuwe pronkstuk gaat worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *