Dit zijn de meubeltrends van 2019

Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends. Nieuwe kleuren, nieuwe materialen en andere facetten binnen de meubeltrends zijn van groot belang. De afgelopen jaren waren het de lichte kleuren en minimalistische look welke van groot belang waren. Het nieuwe assortiment in de meubelzaken laat echter wat compleet anders zien. Het zijn opvallende kleuren en mooie combinaties welke een nieuwe trend uitzetten. Zelfs voor tuinmeubelen zien we deze verandering. Het is goed om de nieuwe trends niet te missen. 

Minimalistische bureaus

Voor de studeerkamer zien we mooie witte meubels. De basis is minimalistisch en simpel. Het was de trend voor 2018. In 2019 is de meubeltrend gedraaid en zijn de kleuren donkergroen, bordeaux rood en okergeel welke op de voorgrond staan. Mooie messing en gouden elementen maken het helemaal af samen met natuurlijke materialen. Een paar jaar geleden zouden we het bestempelen als kitscherig. Nu is het mooi en past het binnen de meubeltrend. Het is goed om de juiste kleuren te gebruiken met de juiste materialen. 

Opvallende woonaccessoires

Naast de opvallende kleuren worden er ook meer opvallende woonaccessoires gebruikt. Denk aan gouden dienbladen en grote zilveren kandelaren. De accessoires kunnen iedere woonkamer een kleine metamorfose geven. Helemaal wanneer de meubels een neutrale kleur hebben. Het is dan eigenlijk een noodzaak om met de woonaccessoires te spelen en ze goed te gebruiken. In alle webshops en grotere winkels is de nieuwe trend duidelijk te herkennen. Het is mooi om de verschillende nieuwe accessoires te zien en te kopen. 

Loungen

Voor de meubels is de trend nog steeds lekker loungen. Chill banken en daarnaast ook hippe en moderne kleuren. Er wordt ook veel gebruik gemaakt van oude elementen. Steigerhouten meubels opgefraaid met messing hang- en sluitwerk. Back to basic is nog steeds in. Samen met felgekleurde kussens en accessoires maakt het helemaal af.