De Biggest Machinery

One of the biggest machinery die er is is de CATERPILLAR 990H een enorme wiellader. De 990H is speciaal ontworpen voor mijnbouw, bulk materiaalverwerking en groot volume grondverzet. Wielladers zijn veelzijdige mobiele schoppen die materiaal van voorraden naar vrachtwagens vervoeren. De machine kan vrachtwagens met een capaciteit van 60 tot 70 ton laden in de standaard hijsopstelling en vrachtwagens met een capaciteit van 100 ton in de hoogte lift. De kleine en middelgrote variant wielladers hebben vaak een koppeling koppelstuk waardoor ze werktuigen als vorken, bezems en hefarmen kunnen gebruiken. De nieuwe Cat 990 past uitstekend in het programma zware wielladers van Caterpillar.

De cabine van de machine

De cabine is ruim van opzet, comfortabel en vooral veilig door de ROPS-specificatie van de constructie. De machine is zo ingericht dat de cabine beschikt over grote raampartijen, de machinist heeft hierdoor een voldoende, en dus veilig, uitzicht naar alle mogelijke kanten. Het is erg opvallend dat de biggest machinery beschikt over een laag geluidsniveau in de cabine, namelijk 73 dB(A). Ook beschikt deze biggest machinery over een airconditioning-systeem voor een prettig werkklimaat onder alle omstandigheden in de cabine.

Aantal verkopen

In heel Nederland zijn er in 2017 765 rupsgraafmachines, 465 wielladers, 706 mobiele graafmachines en 2667 minigraafmachines verkocht.

Technische  informatie

De maximale snelheid van de Caterpillar 990H is 22.4 km/h, de caterpillar 990H heeft een maximale opvoerhoogte van 3.95 m, een schep die 4.61 m breed is, is 12,85×4,07×5,07 m groot (L/B/H) en een draaicirkel van 20.74 m.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *