Schakel meubels uit in de carport

Om je auto goed te kunnen beschermen tegen wind, regen, hagel en andere weersinvloeden, is het plaatsen van een carport een goed idee. Daarnaast zal je auto ook een stuk schoner blijven en zal de kwaliteit van de lak een stuk hoger blijven. Een carport heeft daarom vele voordelen voor je auto en is een praktisch én mooie toevoeging aan je wonen. Daarnaast kan de carport ook zeker een multifunctioneel doeleinde hebben. Hieronder vertellen we je meer over de connectie met licht, elektriciteit en de detectie bij je carport. Benieuwd geworden? Lees dan vooral verder.

Het plaatsen van je carport
Een carport is er in veel verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een model waarbij veel gebruik wordt gemaakt van hout, of juist aluminium sterk naar voren komt. Ook kan het formaat en de plaatsing van de carport sterk verschillen. Kies je voor een overkapping die vast zit aan de woning of heb je liever een losstaand model? Wil je een glazen dak, of gebruik je hout met spotjes? En wat dacht je van het plaatsen van zonnepanelen op je carport? Er zijn een hoop vragen die erbij komen kijken, waardoor het verstandig is om goed voor ogen te hebben wat je eisen en wensen zijn.

Als je duidelijk hebt wat voor soort carport je wilt plaatsen, zul je moeten nagaan of je een vergunning nodig hebt. Dit hangt onder andere af van de plaats, het formaat en de regels van je gemeente. Zorg daarom dat dit van te voren goed is uitgezocht.

Een veiligere entree met licht en detectie
Een carport kopen is niet alleen een toegevoegde waarde voor de bescherming van je auto, maar ook van je woning in zijn geheel. Door bijvoorbeeld een lampen te plaatsen in je carport, kun je een stuk veiligere en chiquere entree van je woning creëren. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een schemer- of tijdschakelaar. Hierdoor zullen de lampen aanspringen wanneer het donker wordt.

Een bewegingssensor is een andere mogelijkheid in de carport. Dit is ideaal voor inbraakpreventie en daarnaast kan er energie bespaard worden door de lampen niet altijd aan te hebben staan.

verhuislift

Het veilig vervoeren van grote meubels: Tips & tricks van een professional

Als je gaat verhuizen of om een andere reden grote meubels van locatie A naar locatie B moet verplaatsen, kan dit soms moeizaam verlopen. We horen vaak dat het niet in de auto past of dat de spullen tijdens het transport kapot gaan. Om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen geeft verhuislifthuren24.nl je in dit artikel enkele tips die je zeker weten gaan helpen. Dit is hét bedrijf die je moet inschakelen als je een verhuislift wilt huren in Den Haag.

Meer mensen, minder haast en minder beschadigingen

We beginnen met het meest voorkomende probleem. Spullen die kapot gaan tijdens het transport. Het gebeurt soms zelfs al als je de deur nog niet uit bent, je loopt met zware tafel de hoek om en stoot tegen de muur aan. Het gevolg: een lelijke plek op de hoek van je mooie tafelblad. Dit soort ongelukjes zitten in een klein hoekje. Het komt vaak omdat ‘nog even snel’ de laatste spullen wilt pakken. Neem daarom de tijd en haast je niet. Het helpt ook om de spullen met meerdere mensen te tillen. Een ‘spotter’ kan tijdens het verplaatsen controleren of het past, zodat jullie niet vastlopen. 

Het meten van de spullen

Het is verstandig om vooraf de meubels die je wilt verplaatsen goed op te meten. Neem daarbij een ruime marge aan, want als het item toch iets groter blijkt te zijn zorgt dat niet direct voor problemen. Bovendien moet er ook nog ruimte zijn om het item vast te houden. Door de spullen op te meten kun je inschatten of alles via de trap vervoerd kan worden of bijvoorbeeld door het raam. Je kunt dan beter een verhuislift huren om de spullen zonder al te veel moeite naar boven of beneden te verplaatsen. Maar ook voor het verdere transport kun je een betere inschatting maken als je het formaat weet. Wellicht heb je een bestelbus of vrachtwagen nodig om de spullen te kunnen vervoeren.

Bescherming tijdens het transport

Tijdens het transport kunnen de meubels en andere items gaan bewegen. Wanneer je plotseling hard moet remmen of iets te hard door de bocht gaat, kunnen de spullen gaan schuiven. Wanneer ze niet goed beschermd zijn kunnen daardoor beschadigingen optreden. Het is daarom belangrijk om de spullen goed te beschermen. Op de bodem kun je een deken leggen zodat krassen worden voorkomen. De overige onderdelen kun je met speciale verhuisdoeken of lakens beschermen. Door alles compact in te delen en lege stukken op te vullen met bijvoorbeeld een doos of kussen, voorkom je dat alles toch gaat bewegen.

Tot slot hebben we nog enkele tips die je kunnen helpen bij het verhuizen van de spullen:

  • Zorg ervoor dat het huis opgeruimd is zodat jullie nergens tegenaan kunnen stoten of ergens over kunnen struikelen. Zet verhuisdozen en andere spullen daarom netjes neer en niet overal in en rond het huis.
  • Ga je verhuizen? Gebruik dan een verhuischecklist
  • Denk bij het tillen van zware spullen aan je rug. Buk vanuit je knieën en niet vanuit je rug.

Voordelen van raamfolie

We kennen allemaal wel de term raamfolie. Er zitten heel veel voordelen aan raamfolie, misschien wel meer dan je denkt. Ook zijn er veel verschillende plekken waar raamfolie goed van pas kan komen. Wil je weten wat de voordelen van raamfolie zijn? Dat lees je in dit artikel. 

Gemakkelijk en goedkoop

De fijnste voordelen van raamfolie zijn de prijs en dat het heel gemakkelijk aan te brengen is. Voor bijvoorbeeld gordijnen heb je rails nodig en voor vele andere raamdecoraties misschien nog wel meer dan dat. Als het gaat om raamfolie heb je bijna niets nodig, alleen een vochtig doekje is meer dan genoeg. Ook is het opplakken van raamfolie niet heel zwaar werk dus iedereen kan het zonder moeite. Raamfolie is ook vrij goedkoop, een design op een standaard rol is het goedkoopst. Ook als je mooi design op maar zou willen laten maken, is het nog steeds een vrij goedkope manier van raamdecoratie. 

Praktisch en gaat lang mee

Raamfolie is heel praktisch bij het schoonmaken. Doordat raamfolie statisch is, komt het dus niet los tijdens het schoonmaken. Het gedeelte waar de folie zit is het beste schoon te maken, er blijven namelijk nooit strepen achter. Ook gaat raamfolie heel lang mee. Als je er niet aan zit, behalve bij het wassen, dan kan het jarenlang mee gaan. Het blijft er zelfs na 20 jaar nog prima uitzien. Dit geldt alleen als de raamfolie goed aangebracht is.

Waar kan je raamfolie kwijt?

Raamfolie kan bijna wel in elke ruimte gebruikt worden. De meest voorkomende plekken zijn bij de voordeur, het keukenraam en bij bedrijven. Ook kan je de raamfolie helemaal zelf ontwerpen, kies de maat en de vorm. Raamfolie in de badkamer is een slimme keuze, je kan er niet doorheen kijken en het blijft toch lekker licht in de badkamer. Genoeg plekken waar je jouw ontworpen raamfolie op kunt plakken. 

De beste waterpompen voor u

Wilt u een waterpomp kopen? Daar helpen wij, waterpompshop, graag bij! Wij zijn professionals op het gebied van waterpompen en kunnen u daarom veel hulp aanbieden. Meer dan 90.000 klanten gingen u al voor. Het resultaat daarvan is dan ook onze klantwaardering van een 9.1/10. 

Zoals gezegd hebben we veel verschillende waterpompen in ons assortiment. Wilt u een waterpomp om afvalwater weg te pompen naar een hoger/ verder gelegen afvoerleiding? Dat kan met onze Broyeur. Broyeur is in iedere ruimte te plaatsen en kan daardoor onafhankelijk van bestaande leidingen en afvoeraansluiting opgesteld worden. Ideaal voor het opvoeren van afvalwater naar een hoger/ verder gelegen punt.

Een broyeur, ook wel toilet vermaler of WC vermaler genoemd, is simpelweg een opvangbak waarin een pomp is geplaatst. Het afvalwater wat in deze broyeur terecht komt, bijvoorbeeld van het toilet, wastafel, bidet, wasmachine of douche, wordt automatisch door de pomp versneden en afgevoerd. Een broyeur kan op iedere plek in huis geplaatst worden, ook waar er geen afvoerleidingen direct beschikbaar zijn. Of waar een smalle afvoer aanwezig is.

De broyeur wordt veelal geplaatst in kelders/ souterrains waar een leefruimte gecreëerd is met bijvoorbeeld een douche, toilet, wasbak en/of wasmachine. Een souterrain is vaak lager gelegen dan het niveau van de centrale afvoerleiding van uw woning of het riool. Dit heeft als gevolg dat het afvalwater vanuit het souterrain horizontaal en/of deels verticaal weggepompt moet worden om het af te kunnen voeren. Ook in hoger gelegen ruimtes waar geen directe aansluiting op de afvoerleiding gemaakt kan worden wordt een broyeur ingezet. Een broyeur heeft voldoende kracht om het afvalwater tot 6 meter verticaal/ 60 meter horizontaal weg te kunnen pompen. Wilt u misschien een wasmachine of wellicht een toilet op een plaats waar u niet direct bent aangesloten op de reguliere afvoer? Dan bent u met de broyeur geholpen. Kijkt u voor meer informatie gerust op onze site!

Dit zijn de meubeltrends van 2019

Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends. Nieuwe kleuren, nieuwe materialen en andere facetten binnen de meubeltrends zijn van groot belang. De afgelopen jaren waren het de lichte kleuren en minimalistische look welke van groot belang waren. Het nieuwe assortiment in de meubelzaken laat echter wat compleet anders zien. Het zijn opvallende kleuren en mooie combinaties welke een nieuwe trend uitzetten. Zelfs voor tuinmeubelen zien we deze verandering. Het is goed om de nieuwe trends niet te missen. 

Minimalistische bureaus

Voor de studeerkamer zien we mooie witte meubels. De basis is minimalistisch en simpel. Het was de trend voor 2018. In 2019 is de meubeltrend gedraaid en zijn de kleuren donkergroen, bordeaux rood en okergeel welke op de voorgrond staan. Mooie messing en gouden elementen maken het helemaal af samen met natuurlijke materialen. Een paar jaar geleden zouden we het bestempelen als kitscherig. Nu is het mooi en past het binnen de meubeltrend. Het is goed om de juiste kleuren te gebruiken met de juiste materialen. 

Opvallende woonaccessoires

Naast de opvallende kleuren worden er ook meer opvallende woonaccessoires gebruikt. Denk aan gouden dienbladen en grote zilveren kandelaren. De accessoires kunnen iedere woonkamer een kleine metamorfose geven. Helemaal wanneer de meubels een neutrale kleur hebben. Het is dan eigenlijk een noodzaak om met de woonaccessoires te spelen en ze goed te gebruiken. In alle webshops en grotere winkels is de nieuwe trend duidelijk te herkennen. Het is mooi om de verschillende nieuwe accessoires te zien en te kopen. 

Loungen

Voor de meubels is de trend nog steeds lekker loungen. Chill banken en daarnaast ook hippe en moderne kleuren. Er wordt ook veel gebruik gemaakt van oude elementen. Steigerhouten meubels opgefraaid met messing hang- en sluitwerk. Back to basic is nog steeds in. Samen met felgekleurde kussens en accessoires maakt het helemaal af. 

Rolhorren voor het dakraam

Heerlijk, zomer, lekker weer, fijn buiten eten en gewoon genieten. Het nadeel is de vliegen, muggen en wespen die je lastigvallen, maar daar is vaak wel wat aan te doen.

Beestjes in huis, daar zit niemand op te wachten, toch?
Om het huis een beetje koel te krijgen zijn dakramen ideaal. Het raam lekker open, de warme lucht stijgt op en verdwijnt uit je huis. Maar een open dakraam is een uitnodiging voor vliegen en muggen, zeker als je ‘s avonds een lampje aan hebt.

Dan ontkom je eigenlijk niet aan een hor voor je dakraam, zoals voor je deuren en andere ramen.

Wat voor hor kies je?
Er zijn veel mogelijkheden, en het is afhankelijk van jouw situatie wat voor soort hor je kiest. Kies je een standaard hor van de bouwmarkt, of een goedkope aanbieding van de supermarkt? Of laat je toch liever een hor op maat maken?

Goedkoop is duurkoop
Natuurlijk kun je een stuk gaas kopen, wat met klittenband wordt bevestigd op het kozijn. Dat is een goedkope oplossing, maar heeft ook grote nadelen.
Als je regelmatig deze “hor” los maakt, bijvoorbeeld om een dekbed even te luchten, zal het klittenband snel los gaan en wordt de hor nutteloos.

Een andere oplossing is een inzethor van de bouwmarkt. Deze zitten in een frame en worden op, of in, het kozijn geplaatst. Het grote nadeel van deze horren is dat er vaak een kier zit tussen het kozijn en de hor. Misschien niet bij het plaatsen, maar na verloop van tijd kan er ruimte ontstaan, zeker als de hor op het kozijn is geplaatst. En we weten allemaal dat de kleinste kier voldoende is voor het ongedierte om binnen te komen. Deze horren zijn wel geschikt voor draai-kiep ramen

De beste oplossing voor het dakraam, de rolhor
Zonder twijfel is de rolhor het meest geschikt voor een dakraam. Sommige rolhorren hebben alleen een rolmechanisme boven en houders aan de onderkant waar de hor in vastgezet wordt. Het risico is bij deze versies heel groot dat ongedierte nog steeds gewoon binnen komt, dus zorg voor een goede raam rolhor, met geleiders aan de zijkant. Door de geleiders hebben insecten geen kans, en blijft de hor ook goed zitten als er een keer wat wind staat, of wanneer het regent.

Pollenwerende horren
Er is gaas waarbij 100% van alle graspollen en tot 99% van de andere pollen worden tegengehouden. Dit “Polltex” bestaat uit extreem dicht geweven gaas, waar de pollen niet doorheen kunnen. De frisse lucht kan er nog wel doorheen, hoewel iets minder dan bij normaal gaas.

Dit gaas kun je niet gebruiken voor rolhorren, hoewel sommige fabrikanten het wel zo aanbieden. De reden is dat de pollen blijven vastzitten aan de buitenkant van het gaas. Als de hor oprolt, komt een deel van de binnenkant van het gaas in contact met de buitenkant en de pollen. Als je de hor weer uitrolt haal je dus juist pollen binnen.

Bron: schilder-inutrecht.nl

bankstel bekleden

Het opnieuw bekleden van je bankstel: stappenplan

Je bankstel heeft zijn mooiste tijd gehad en het wordt tijd voor wat nieuws. Een volledig nieuw meubel aanschaffen hoeft hierbij niet altijd de beste keuze te zijn. Je kan er ook voor kiezen om je bank opnieuw te laten bekleden. Je bank krijgt dan een nieuwe uitstraling, zonder dat het je teveel geld hoeft te kosten. Bovendien is de bank dan volledig naar eigen smaak gerestaureerd. Hoe je het beste te werk kan gaan? We geven hieronder een kort overzicht.

Wat is er stuk?
Voordat je besluit om je bank opnieuw te laten bekleden, is het verstandig om te kijken of de bank zelf nergens kapot is. De stof of het leer dat zich om de bank bevindt mag scheuren en dergelijke bevatten, maar als de kern van de bank maar goed is. Het zou natuurlijk zonde zijn als je het meubel opnieuw laat bekleden en er een paar weken later een poot afbreekt. Als de bank zelf nog stevig is, dan is opnieuw laten bekleden zeker een optie.

Wat voor boost wil jij je interieur geven
De volgende stap die dan gezet dient te worden, is het goed observeren van je eigen interieur. Nu je de bank toch een andere look gaat geven, wat voor soort look zou dat dan moeten zijn? Zijn er andere dingen in het interieur die je zou willen veranderen, zoals bijvoorbeeld andere kussens. Door een groot centraal meubel in je woonkamer een andere stijl te geven, kan je gehele interieur anders ogen. Dit is iets waar je je bewust van moet zijn.

Op naar restauratie
Het moment is dan daar. Je weet ongeveer wat je met je bank wilt, nu moet je het alleen nog aan een restauratiebedrijf vertellen. Sommige restauratie bedrijven bieden aan om de bank persoonlijk op te halen, maar dit kun je natuurlijk ook zelf doen. Via goedkoop auto huren heb je snel en eenvoudig een grotere auto of bus waar je bank makkelijk in past. Je hoeft dan alleen nog een paar sterke handen te regelen die jou helpen om de bank in het vervoersmiddel te plaatsen. Eenmaal bij het bedrijf kunnen zij jouw bank nog eens extra na checken en kun je jouw idee voordragen. Zij zullen je dan voorbeeldstoffen laten zien en op basis hiervan kun jij je keuze maken.

Van restauratie naar huis
Wanneer de bank getransformeerd is tot je nieuwe lieveling, kun je deze met een auto huren natuurlijk weer zelf ophalen. Toch bieden veel restauratie bedrijven ook een bezorgdienst aan die je wellicht prettiger vindt. Zij zullen de bank dan ook in je woonkamer plaatsen en je kunt meteen lekker genieten van je gloednieuw ogende bank.

Vergelijk de restauratiebedrijven altijd goed met elkaar. Ze kunnen nogal verschillen in prijs en kwaliteit en daarnaast ook in de services die zij aanbieden. Lees je daarom goed in, zodat je lang en gelukkig van je ‘nieuwe’ bank kan genieten.

Welke kleur verf kopen?

Het kiezen van de juiste verfkleur

Het kiezen van de juiste kleur verf vergt bij velen veel tijd en energie. Je wilt de juiste keus maken, omdat kleuren de sfeer erg beïnvloeden. Maar hoe weet je dat je de juiste verf kleur hebt gekozen. Er worden geregeld fouten gemaakt bij het kiezen van verfkleuren. Dit zijn een aantal fouten die jij niet moet maken:

-De verfkleur komt anders tot uiting in elke andere belichte ruimte.

In de winkel wordt er gebruik gemaakt van TL-balken. De belichting in de winkel is heel anders als die bij jouw thuis. Als je dan thuis bent kan het zo zijn dat je de kleur niet meer terug herkend als in de winkel en dus ook ontevreden wordt over de keus. Het handigst is om dit thuis eerst uit te testen en te kijken hoe deze je bevalt. Alleen een smalle strook kan misleidend werken. Verfsuper.com adviseert je graag.

-De verfkleur ziet erg gedurende de dag anders uit.

Lichtinval gedurende de dag heeft heel veel effect op de uiting van de door jou gekozen verf kleur. Om deze juiste kleur te kiezen moet je zowel overdag als in de avond controleren of je tevreden bent met de wijze waarop de kleur tot uiting komt. Zorgt de gekozen verf kleur zowel overdag als ‘s avonds voor de gewenste sfeer? Dit is een heel belangrijke vraag die elke klusser zichzelf moet stellen.

-Niet omdat jij het verschil niet kan zien, betekent dit dat het niet bestaat.

Er zijn heel veel soorten wit en grijs. Ook al merk je in de winkel geen verschil, onthoudt dan dat deze er zeker is. Om de juiste tint te kiezen is het handig om te bepalen wat voor meubels en vloerkleden je wilt plaatsen. Zo kan je makkelijker beslissen of je voor een koele tint of bijvoorbeeld een matte tint gaat.

-Een te felle kleur kiezen

Veel mensen denken dat ze een felle kleur moeten kiezen om een vrolijke sfeer in huis te hebben. Hierdoor kiezen ze vaak alweer voor een te felle kleur. Dit kan heel storend werken. Een gezellige sfeer kan ook met een zachte tint worden gecreëerd. Bedenk maar dat je na een lange dag werken niet in een fel rode kamer wilt binnenkomen.

– Wit zorgt voor meer dan alleen een fris gevoel.

Als je een klein huis hebt is het handigst om alles wit te verven en statement pieces met kleuren te combineren met de witte muren. Witte verf geeft niet alleen een fris gevoel maar doet kleine ruimtes ook groter ogen. Dit is zeker van belang als jouw huis aan de kleinere kant is.

-Plan eerst, voer daarna uit

Je huis verven kan een leuke DIY-project zijn. Zorg er toch voor dat je een goed plan hebt bedacht alvorens je begint met verven. Eenmaal geverfd betekent niet dat je er niets meer aan kunt veranderen, maar het kan wel voor onnodig tijdsverlies zorgen. Dit is te voorkomen door alle fouten weg te werken uit jouw planning.

Digitale deursloten – een betere optie voor de veiligheid van uw woning

Voor de veiligheid in huis hebben we een geschikt sluitsysteem nodig, zodat we een zonder zorgen een leven kunnen leiden met waarbij onze waardevolle spullen veilig zijn. Dit kan als we het juiste slot hebben dat is voorzien van alle mogelijkheden van een goed sluitsysteem. Tegenwoordig zijn er verschillende gerenommeerde bedrijven die zich met dit onderwerp bezighouden en die een aantal effectieve en onmisbare sluitsystemen op de markt hebben gebracht. Een van deze systemen zijn de digitale deursloten, die worden gebruikt op deurklinken en deurhendels voor een hoogwaardige beveiligingsmogelijkheid en die zeer populair zijn.

Digitale sloten zijn het type sluitsysteem dat beschikbaar is voor  deuren bij bedrijven, luchthavens en andere belangrijke plaatsen zoals hotels. Normaal gesproken hebben we voor ons huis niet zo’n hoogwaardig sluitsysteem nodig, omdat deze sloten niet goedkoop zijn en meer kunnen dan alleen maar openen en sluiten, iets wat we thuis vaak niet nodig hebben. Voor deze sloten is meer dan alleen een sleutel nodig om ze te ontgrendelen, wat noodzakelijk is voor belangrijke zaken met betrekking tot de hoogste veiligheid. Zo’n slot is niet goedkoop. We kunnen beter eerst alle beschikbare opties langslopen voordat we een dergelijk systeem gaan aanschaffen.

Het beveiligingssysteem dat op digitale deursloten zit is geautomatiseerd en gebaseerd op bepaalde technieken. Zo zijn er bijvoorbeeld sloten die ontgrendeld moeten worden door bepaalde codes op het toetsenbord in te voeren. Zonder deze code worden deze sloten niet geopend. We kunnen de code wijzigen als we later een ander beveiligd systeem willen gebruiken. Dit wordt vooral gedaan om de kans te vermijden dat de pincode per ongeluk wordt onthuld.

Een ander type digitaal sluitsysteem is het digitale kaartslot. Dit is een zeer populair slot dat wordt gebruikt in bijvoorbeeld de hotelsector, omdat het gemakkelijker en flexibeler is. Gebruikers hoeven geen specifieke code voor de bevestiging te onthouden en kunnen het slot ontgrendelen met behulp van een specifieke creditcard die al de nodige controlesignalen heeft.

Digitale deursloten zijn populair bij mensen die op zoek zijn naar een effectief beveiligingssysteem voor hun bewoners en instellingen. Deze elektronische sloten helpen hen om aan alle belangrijke veiligheidsdoeleinden te voldoen. Als iemand een ontgrendeling forceert, zal er een alarm klinken bij de betreffende eigenaar te maken. Dit is een betrouwbare optie voor onze veiligheid.

Lees meer over Digitale deursloten – locksecure.nl/slotenmaker-den-haag

inboedelverzekering nodig

Een inboedelverzekering, is het nodig?

Besparen op dingen is altijd fijn. Dan heb je weer meer geld over voor leuke dingen! Wat veel mensen niet weten is dat je op verzekeringen ook best kunt besparen. Je hoeft je echt niet overal voor te verzekeren. Bovendien is af en toe overstappen op een andere verzekeraar geen slecht idee. De pakketten die verzekeraars aanbieden kunnen ieder jaar wisselen en soms kan het bij een andere verzekeraar ineens een stuk voordeliger zijn. Over het algemeen hoef je je eigenlijk niet te verzekeren voor dingen die je zelf ook kunt betalen. Deze vraag kan ook gesteld worden voor de inboedelverzekering, is deze wel echt nodig? We zullen de voor- en nadelen eens uiteenzetten.

Een inboedelverzekering?

Het kan zo zijn dat je überhaupt nog nooit van een inboedelverzekering hebt gehoord. Mensen verzekeren zich als het ware voor diefstal of schade van hun spullen. Mocht je huis bijvoorbeeld afbranden, dan kun je je inboedel vergoed krijgen. In zo’n soort situatie kiezen mensen vaak ook voor een opstalverzekering, zodat de dergelijke schade aan het huis zelf ook vergoed wordt. Dit klinkt misschien in eerste instantie allemaal een beetje onzinnig, maar als je eens goed de waarde inschat van al je spullen kan het nog best handig zijn. Alleen een nieuwe Iphone kost tegenwoordig al een behoorlijk bedrag en het is natuurlijk super fijn als je zoiets verzekerd hebt.

Dergelijke kosten

De kosten van de premie van een inboedelverzekering kunnen erg verschillen per verzekeraar. De premie wordt onder andere bepaald aan de hand van je inkomen en het formaat van je huis. Meestal is de premie van een inboedel niet heel hoog per maand. We praten hier over slechts enkele euro’s. Daarbij zit ook altijd een eigen risico.

Wat zijn de voordelen?

De prijs die je betaalt is natuurlijk niet erg veel. Wanneer er iets mocht gebeuren met je inboedel, heb je het bedrag vaak makkelijk uit. Dit geeft je natuurlijk al een zekere gemoedsrust. De premie die je betaald staat dus niet in verhouding met de bedragen die je uitbetaald kunt krijgen. Je moet dan nog wel gewoon goed verzekerd zijn.

Wat zijn de nadelen?

Een nadeel is toch wel dat je premie betaald voor iets waar je misschien wel nooit gebruik van gaat maken. Het is dan nog niet zo’n groot maandelijks bedrag, maar zelfs zo’n bedragje kan soms al drukkend zijn. Daarnaast is verzekerd zijn niet meteen een garantie voor een uitkering. Je weet nooit zeker of de verzekeraar gaat uitkeren en het kan dus ook erg tegenvallen wat dat betreft. Bovendien moet je altijd goed opletten wat je verzekerd. Hele kostbare spullen, zoals dure kunst zijn niet verzekerd bij een inboedelverzekering. Hier is weer een extra kostbaarhedenverzekering voor nodig.