5 tips om jouw dagschoonmaak leuk te maken!

Je kent het wel de wekelijkse dagschoonmaak in huis… niemand zit er op te wachten, maar toch moet het gedaan worden. Hoewel er mensen zijn die er van houden zijn de meeste mensen geen fan van schoonmaken. Dus hoe maak je dit zo gemakkelijk mogelijk met de minste inspanning?

Zorg voor een systeem  

Om maar in de rondte schoon te maken en op te ruimen heeft geen nut, dan kan je het beter niet doen. Het is veel beter om schoon te maken met een systeem en dat begint eigenlijk al bij je interieur en meubels die je uitzoekt. Bij sommige kasten of banken weet je al voor dat je het aanschaft dat het moeilijk schoon te houden is en als je van jezelf weet dat schoonmaken niet je hobby is, schaf dan niet zulke kasten of banken aan. Verder is het een tip om altijd van boven naar beneden schoon te maken, dus stof eerst de planken af voordat je begint te stofzuigen.

Kies de juiste schoonmaakmiddelen

Voordat je begint met de dag schoonmaak, moet je natuurlijk wel weten welke schoonmaakmiddelen je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld een mooie bank hebt aangeschaft informeer jezelf dan ook gelijk hoe je die bank mooi kan houden en met welke middelen je het kan schoonmaken. Het is natuurlijk zonde als je verschillende schoonmaakmiddelen gebruikt waardoor je de bank beschadigd.

Maak je huis stofvrij!

Stoffen hoort bij de dagschoonmaak. Stof is niet gezond en zeker voor mensen met een stofallergie. Stof kan je met een vochtige doek afnemen of met een Swiffer. Zoals hiervoor al werd benoemd moet je altijd eerst stoffen voordat je stofzuigt omdat stof op de grond valt en dan kan je het gelijk stofzuigen.  

Snel schoonmaken

Als je rommel of viezigheid ziet op tafel, ruim het dan gelijk dan even op. Zo zorg je er namelijk voor dat je woning opgeruimd en netjes blijft en kost de dagschoonmaak een stuk minder tijd.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *