3 goede tips om verschillende ruimtes in je woning op te fleuren

Als het meubilair in je woning niet meer is wat het was, doordat je het al jaren hebt staan en elke dag gebruikt? Dan kun je ervoor kiezen om te gaan werken met kussens en dekentjes waarmee je de kale plekken in de bank bedekt.  Hier een aantal tips om je meubels weer op te fleuren.

Tip 1: Laat je meubels stofferen

Zijn je meubels van stof gemaakt? Dan is het mogelijk om de stoffen bekleding van de bank en van de kussens op je stoel te laten vervangen. Dit proces noemen ze ook wel stofferen. De oude kapotte stof wordt van het kussen gescheiden en een ervaren meubelmaker zet hier de nieuwe stof om heen. Daarnaast kun je hierbij kiezen voor het behoudt van dezelfde stoffen en kleuren die al om de bank of de stoel heen zaten, maar ook kun je ervoor kiezen om deze te vervangen door een andere stof.

Tip 2: Koop een nieuw tweepersoonsbed

Voor de slaapkamer kan het lastig zijn nieuwe meubels te kopen, want je zit vaak met een beperkte ruimte door het grote bed wat in de kamer staat. Daarom kan het een goed idee zijn om een nieuw tweepersoonsbed te kopen. Doordat je bed een prominent en blijvende plek in de slaapkamer heeft zorg je voor een grote aanpassing. Daarnaast kun je de kamer opfleuren met een nieuw dekbedovertrek, of met nieuwe lampjes.

 Tip 3. Je werkkamer aanpakken

Ben je op zoek naar een functionele aanpak, dan is het goed om je werkplek in huis aan te pakken. Zit je vaak thuis op je bureaustoel? Dan kan heel goed zijn dat deze minder lekker gaat zitten. Het is belangrijk om een goede stoel tot je beschikking te hebben, omdat dit je ondersteunt tijdens het werken. Een bureaustoel is er in verschillende maten en kleuren, omdat ieder persoon natuurlijk verschillend is. Daarnaast kun je hier ook kleine dingen op het bureau aanpassen, of juist een nieuwe kast kopen voor al je spullen die hier liggen te slingeren.

Ook kun je aan de gang met verschillende kleuren mappen om je werk overzichtelijk in op te ruimen. Zodat je als je iets nodig hebt dit snel kunt vinden en tot je beschikking hebt.